نمایش نمایش

شناسه : 32795589
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشتی علوم پزشکی یزد:


کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد گفت: در شش ماهه نخست امسال یک هزار و 652 نمونه بردای از نانوایی‌های استان انجام شده است که حدود 7 درصد از آنها دارای جوش شیرین و تقریبا 53 درصد از نمونه‌ها دارای نمک بیش از حد بوده‌اند.

به گزارش عصر فرهنگ؛ کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا،گفت: بازرسان بهداشت محیط مراکز بهداشت هر شهرستان هر فصل از تمام واحدهای نانوایی نمونه‌گیری می‌کنند و واحدهای متخلف در استفاده از نمک بیش از حد، جوش شیرین و ... شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می‌کنند.

حسن سلمانی ادامه داد: میزان استفاده نمک در نانوایی‌ها یکی از مواردی است که توسط بازرسان مورد آزمایش قرار می‌گیرد، به ازای هر 100 کیلوگرم آرد باید یک کیلوگرم نمک استفاده شود و نانوایی‌هایی که بیشتر از این میزان نمک استفاده کنند تخلف کرده‌اند.

وی با بیان اینکه به هیچ وجه نباید جوش شیرین در نان استفاده شود، ادامه داد: در نمونه‌گیری‌هایی که از نانوایی‌ها انجام می‌شود با استفاده دستگاه پرتابل، نان در محل مورد آزمایش قرار می‌گیرد و همچنین نمونه نان به آزمایشگاه نیز فرستاده می‌شود.

سلمانی افزود: استفاده از هر نوع مود شیمیایی در نان که تاییدیه بهداشت را نداشته باشد و یا کار جوش شیرین را انجام بدهد مانند بکینگ پودر تخلف محسوب می‌شود و همچنین استفاده از کنجد و مواد غذایی در نان نیز در نمونه‌گیری‌ها بررسی می‌شود تا مشخصات بهداشتی، نبود کپک زدگی و ضایعاتی بودن آن‌ها بررسی شود.

وی با بیان اینکه بیش از یک هزار و 300 نانوایی در استان یزد وجود دارد، گفت: در شش ماهه نخست امسال یک هزار و 652 نمونه بردای از نانوایی‌های استان انجام شده است که حدود 7 درصد از آنها دارای جوش شیرین و تقریبا 53 درصد از نمونه‌ها دارای نمک بیش از حد بوده‌اند.

سلمانی عنوان کرد: در نمونه‌گیری‌های انجام شده نانوایی‌های شهرستان‌های بافق، بهاباد و خاتم اصلا از جوش شیرین استفاده نکرده بودند و همچنین نانوایی‌های شهرستان بافق با حدود 15 درصد از نمونه‌های برداشت شده کمترین استفاده از نمک بیش از حد مجاز را در بین شهرستان‌های استان داشته است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد اعلام کرد: مردم استان یزد می‌توانند در صورت مشاهده مسائل بهداشتی در نانوایی‌ها موارد را از طریق سامانه ارتباط مردمی ورزات بهداشت با شماره 190 گزارش دهند تا به تخلفات رسیدگی شود.

انتهای پیام/س*






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها